Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chinese Bridge 2023 taalimmersie kamp!

juli 7 @ 16:00 - 20:00

Gratis

Het is tijd voor de 22e editie van de ‘Chinese Bridge’ Chinese Spreekwedstrijd 2023 – De Nederlandse finale!

Leer jij al een tijdje Chinees? Wil je jouw verhaal delen in het kader van het thema “One World One Family”?

Als je vorig jaar de kans hebt gemist, is dit je kans om je in te schrijven voor de 22e editie van de ‘Chinese Bridge’ Chinese Spreekwedstrijd 2023 voor studenten in het Nederlandse hoger onderwijs, ook wel 汉语桥比赛 genoemd!

汉语桥比赛 is een internationale Chinese spreekwedstrijd die als podium dient voor culturele en educatieve interactie. Het biedt getalenteerde studenten de kans om hun taalvaardigheid te demonstreren en vertrouwen te krijgen in hun spreken. Het is een evenement voor Chinese taalstudenten om hun leerervaringen uit te wisselen en te delen. Het is ook een opstap naar academische en/of carrière doelen. Dit jaar pakken we het iets anders aan!

Nieuwsgierig? Stap uit je comfortzone en ga met ons mee op reis en schrijf je in voor een 3-daags taal immersiekamp! Tijdens het 3-daagse taalkamp kun je je Chinees verbeteren en werken aan je Chinese spreekvaardigheid.

Het taalkamp vindt plaats midden in de natuur in het weekend van 7-9 juli 2023. De 3 dagen zijn gevuld met verschillende taalworkshops, zowel culturele als sportieve activiteiten en leuke momenten waar we samen met de ondersteuning van onze native coaches deze ervaring aangaan.

Tijdens de workshops krijgen studenten de juiste tools om hun spreekvaardigheid verder te ontwikkelen. De culturele en sportieve activiteiten zijn goed voor lichaam en geest en de gezellige momenten om samen een onvergetelijke editie te beleven.

Het thema is “天下一家” (One World, One Family). We kijken er nu al naar uit om alle deelnemers beter te leren kennen tijdens dit uitdagende weekendprogramma waarin studenten hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Tegelijkertijd zal deze ervaring ervoor zorgen dat we een hechte band creëren en samen dit avontuur aangaan, een spreekwoordelijke 天下一家, midden in de natuur, op een prachtige locatie. Het sleutelwoord hier is samen. Samen als groep op avontuur gaan, van elkaar leren en vooral een geweldige tijd hebben waarbij nieuwe vriendschappen ontstaan.

3 daags programma

*Het programma kan onderhevig zijn aan veranderingen.

07/07/2023 Dag 1 – De eerste dag staat in het teken van elkaar leren kennen.

08/07/2023 Dag 2 – De 2e dag zal bestaan uit een aantal workshops afgewisseld met korte interactieve activiteiten die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de spreek- en taalvaardigheid. Omdat we ons op een prachtige locatie midden in de natuur bevinden, mag een stukje mindfulness niet ontbreken! In de avond organiseren we een talentenjacht waarbij elke deelnemer zijn of haar talent kan delen met de groep. Tijd om te shinen!

09/07/2023 Dag 3 – De laatste dag zal bestaan uit verschillende workshops die toewerken naar de grote finale; de speech waarbij de studenten om de beurt hun ervaring van het kamp met iedereen kunnen delen maar ook kunnen uitleggen wat het thema 天下一家 voor hen persoonlijk betekent. De avond wordt afgesloten met een feestelijk diner.

Natuurlijk zijn er enkele spelregels tijdens het kamp;

– Het hele kamp is in het Chinees en er wordt alleen Chinees met elkaar gesproken.
– Geen telefoons toegestaan gedurende de dag. Het kamp is bedoeld om met elkaar in contact te komen en daarom is zo min mogelijk afleiding van buitenaf gewenst.
– Je talent zal natuurlijk een Chinees tintje hebben. Bijv. een Taiji optreden, Chinese dans of zang act, Kalligrafie of Chinees schilderen. Gebruik je creativiteit!
– Je hebt minimaal HSK niveau 4 of gelijkwaardig. Een intake kan deel uitmaken van het inschrijfproces.

Prijzen

De deelnemer die de eerste plaats behaalt wordt de winnaar van de Nederlandse finale en krijgt de kans om naar China te reizen om deel te nemen aan de internationale eindronde. Daarnaast krijgen de top 3 finalisten een plek in ons zomerkamp 2024 en mogen ze afreizen naar China! Meer informatie over het zomerkamp vind je hier.

Registreer vóór 31 mei* om uw plaats in de wedstrijd veilig te stellen en maak gebruik van deze unieke kans om uw Chinese taalvaardigheden naar een nieuw niveau te tillen. Voordat u zich registreert vragen we u om de voorwaarden Chinese Bridge 2023 language immersion camp goed door te nemen.

*We hebben slechts 8 plekken beschikbaar. Selectie en screening maken deel uit van het registratieproces.

Laten we er samen een geweldige ervaring van maken!

De registratie voor dit event is gesloten. Je kunt je niet langer aanmelden. 

 

 

Gegevens

Datum:
juli 7
Tijd:
16:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Confucius Instituut Maastricht
Menu