CTCSOL Examen

Het Chinese Teacher Certificate examen biedt je de kans om een gecertificeerde Chinese docent te worden in meer dan 140 landen. CTCSOL is het enige internationaal erkende Chinese docenten certificaat ter wereld. Om te werken bij Confucius Instituten, klaslokalen of andere instellingen over de hele wereld is het CTCSOL-certificaat vereist.

Op deze pagina vind je de examendata, vereisten en registratielink. Als je vragen hebt of twijfels, neem dan contact met ons op via info@confuciusmaastricht.nl of bel ons op +31 (0)43 34 66 600.

Vereisten

Om het CTCSOL-examen af te leggen, moet je in het bezit zijn van een HSK 5-certificaat of een Chinees paspoort. Het examen bestaat uit een schriftelijk examen en een interviewtest.

Examen data 2024 eerste ronde

Het CTCSOL-examen van 2024 wordt twee keer per jaar afgenomen, zowel voor het schriftelijke als het interview examen. Kandidaten die slagen voor het schriftelijke examen kunnen zich DAARNA aanmelden voor het interview examen.

Je kunt alleen het interview examen afleggen nadat je het schriftelijke examen hebt gehaald!

Examen Registratie deadline Examen datum Resultaten datum
Schriftelijke examen 5 maart tot 14 maart 13 april 14 mei
Interview examen 21 mei tot 30 mei 29-30 juni
6-7 juli 12 augustus
13-14 juli

Examen data 2024 tweede ronde

Examen Registratie deadline Examen datum Resultaten datum
Schriftelijke examen 13 aug tot 22 aug 21 september 24 oktober
Interview examen 30 okt tot 8 nov 7- 8 december
14-15 december 21 januari 2025
21-22 december

Registratie process

 1. gebruikers registratie
  Log in op het Chinese Test Service Network www.chineseteacher.org.cn om u als gebruiker te registreren.
 2. Online registratie
  Selecteer de testlocatie en het tijdstip, vul uw persoonlijke gegevens in (let op de authenticiteit en volledigheid van de informatie en wees consistent met de informatie op het paspoort or ID-bewijs), upload een recente (binnen zes maanden) naar voren gerichte identiteitsfoto van uzelf zonder hoed, en verzend nadat u hebt bevestigd dat de registratie-informatie correct is.
 3. Betaling
  Betaal het examengeld op onze productpagina voor CTC examens.
 4. Print het toegangsbewijs uit
  Kandidaten kunnen inloggen op www.chineseteacher.org.cn, het persoonlijke centrum betreden, persoonlijke gegevens zorgvuldig controleren en het toegangsbewijs direct afdrukken. Wie het originele toegangsbewijs en inschrijvingsbewijs niet meeneemt, mag niet deelnemen aan het examen!

Registratie CTCSOL examen

Registratie vindt plaats op de officiele CTCSOL website: www.chineseteacher.org.cn of klik op de knop beneden om door verwezen te worden.

CTCSOL Examens

CTCSOL ONLINE Mondeling examen
LET OP! volg de volgende stappen eerst VOORDAT u het CTCSOL examen koopt. Om het CTCSOL-examen af te leggen, moet je in het bezit zijn van een HSK 5-certificaat of…
210.00
Voor studenten €,- per cursus
Meer informatie
210.00
Voor studenten €,- per cursus
Meer informatie
Menu