Geef les met zelfverzekerdheid!

Heb je de ambitie om een ​​Chinees docent te worden? Wil je je passie delen en over de hele wereld lesgeven? Met je Certificate for Teachers of Chinese to Speakers of Other Languages (CTCSOL) wordt deze ambitie werkelijkheid!

Vanaf 2024 kun je de CTCSOL-training en het examen volgen in Maastricht!


Neem het CTC-examen af.

Het certificaat is een belangrijke kwalificatie referentie voor de werving van Chinese docenten door onderwijsinstellingen. Met het certificaat kun je Chinees onderwijzen in ruim 1000 Confucius-klaslokalen in meer dan 140 landen, evenals in andere Chinese onderwijsinstellingen.

Volg ons CTC training

Om je voor te bereiden op het examen, bieden wij een uniek trainingsprogramma aan dat de examenkandidaten voorziet van alle informatie en vaardigheden die ze nodig hebben om het examen te halen en zich zeker te voelen in hun rol als docent. Ons trainingspakket omvat ook het examen.

Wat is CTCSOL?

CIM is trots om aan te kondigen dat we nu een officieel testcentrum zijn voor CTCSOL! Toekomstige Chinese docenten kunnen zowel hun schriftelijke examen als hun interview examen afleggen bij het instituut in Maastricht. Om je voor te bereiden op het examen, bieden wij een uniek trainingsprogramma aan dat de examenkandidaten voorziet van alle informatie en vaardigheden die ze nodig hebben om het examen te halen en zich zeker te voelen in hun rol als docent.

Het Certificaat voor Leraren Chinees aan Anderstaligen is een wereldwijd erkend certificaat voor degenen die Chinees willen onderwijzen als tweede taal. Het programma beoordeelt de volgende 5 kwaliteiten van een Chinese docent:

 

  1. Basisprincipes in het lesgeven van de Chinese taal;
  2. Methodologie van het lesgeven in de Chinese taal;
  3. Instructieontwerp en klasmanagement;
  4. Chinese cultuur en interculturele communicatie;
  5. Professionele ethiek en disciplinaire ontwikkeling.

Om het certificaat te behalen, moet men slagen voor de CTCSOL-test. Dit bestaat uit een schriftelijk examen en een mondelinge test.

Vragen of twijfels? Contacteer ons!

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Volg ons CTC social media

Instagram
Menu