Theeceremonie bij Butler Academie afterpost

chinese tea ceremony at the international butler academy

Afgelopen zondag 19 november kregen we de geweldige kans om een traditionele Chinese theeceremonie te houden bij The International Butler Academy in Simpelveld. De theeceremonie vond plaats in een van de vele prachtige kamers: de Chinese theekamer. De kamer was gevuld met verschillende Chinese theesets, decoraties en porselein. Het was de perfecte kamer om een exclusieve en zeer persoonlijke theeceremonie te hebben met onze gasten.

De traditionele Chinese theeceremonie werd gehouden door Confucius Instituut Maastricht, met Xinxin Wang als host. Ze is een grote theeliefhebber en het doel was om haar passie en liefde voor thee te delen met iedereen. Het aantal gasten was 7 per ronde, omdat we het persoonlijk wilden houden en iedereen de kans wilden geven om deel te nemen aan het gesprek.

Tijdens de theeceremonie konden gasten verschillende soorten thee proeven en onder begeleiding van Xinxin Wang de smaak, de geur en het gevoel na het drinken ervaren. In China is thee meer dan alleen een drankje dat je drinkt. Het wordt beschouwd als meditatie, medicinaal en bijna hetzelfde als wijn. Net als bij wijn, observeer je het, ruik je het en proef je de verschillende gelaagde tonen.

Naast het proeven hield Xinxin het interactief door een conversatie aan te gaan met de gasten: Wat is jouw favoriete thee, wanneer drink je het en wat weet je eigenlijk over thee? Niet alleen dat, onze gasten leerden ook het Chinese karakter voor thee en de korte geschiedenis erachter.

Onze gasten genoten erg van de theeceremonie en leerden veel nieuwe dingen over thee. Velen verlieten de ceremonie met een lichter gevoel en waren enthousiast om hun nieuwe kennis toe te passen op welke thee beter bij hen past volgens de seizoenen, hoe je eigenlijk thee drinkt en hoe we ten volle van de thee kunnen genieten.

We kunnen de traditionele Chinese theeceremonie als zeer succesvol beschouwen en kijken ernaar uit om er in de toekomst meer te organiseren. Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van een traditionele Chinese theeceremonie op een exclusieve locatie of andere Chinese culturele activiteiten en workshops? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele evenement!

Menu