Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Live koken met Tia: Sichuan Mapo Tofu

24 april 2021 @ 15:00 - 16:00

Gratis

We zijn er weer met een overheerlijke live kook workshop!

Tijdens deze live kook workshop leer je samen met Tia hoe je het beroemde maar very spicy Mapo Tofu gerecht maakt!

Wat is Mapo Tofu? Mapo Tofu is een populair Chinees gerecht uit de provincie Sichuan, waar pittig eten koning is en het kenmerkende kruid van de regio – de Sichuan Peperkorrel – gerechten een uniek ‘verdovend’ effect geeft. Het is bijna alsof de Sichuan-peperkorrels er zijn om niet alleen hun geur en smaak toe te voegen, maar ook om je tong te verdoven, zodat deze meer warmte kan verdragen! Klinkt spicy toch!

De naam van het gerecht vertaalt zich ruwweg naar ‘pokdalige oma’s tofu’. Wat de oorsprong ook is, mapo tofu vindt zijn oorsprong in de provincie Sichuan en heeft zich ondertussen over de hele wereld verspreid. Traditionele en authentieke Sichuan mapo tofu is waar we voor gaan tijdens de workshop. De pittige saus bedekt de zachte blokjes zijden tofu, lekkere stukjes varkensvlees, lente-uitjes en Sichuan (of Szechuan) peperkorrels!

Op de registratiepagina vind je een boodschappenlijstje en alle andere informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden! Meld je hier aan voor deze gratis workshop.

Tot snel! 🌶️🌶️🌶️

 

Gegevens

Datum:
24 april 2021
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Locatie

Menu