Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductie tot Chinese kalligrafie workshop

maart 2 @ 13:30 - 15:30

€19,99

Welkom bij onze Chinese kalligrafie introductie workshop! In deze workshop gaan we kijken naar de kunst van Chinese kalligrafie, de geschiedenis, betekenis en symboliek ervan. Dit is een beginnerworkshop en je hebt totaal geen ervaring of kennis nodig om hier aan mee te doen!

Over Chinese Kalligrafie

Chinese kalligrafie is meer dan alleen maar schrijven; het is een expressieve kunstvorm die diepgeworteld is in de Chinese cultuur. Het omvat een unieke combinatie van penseelstreken, inkt en papier om betekenisvolle karakters te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook de filosofie en emotie van de schrijver weerspiegelen.

Details
  • Waar: Kumulus West, Lokaal Sam Drukker, Herbenusstraat 89, 6211 RB Maastricht
  • Wanneer en hoelaat: Zaterdag 2 maart 2024, 13:30 tot 15:30
  • Prijs: 19,99 incl. BTW en materialen
Wat kun je verwachten

Tijdens deze workshop zullen we:

  • Geschiedenis en Betekenis: Ontdek de geschiedenis en betekenis achter Chinese kalligrafie, en leer hoe karakters en symbolen diepere betekenissen kunnen dragen.
  • Penseeltechnieken: Leer de basistechnieken van het hanteren van een penseel, variërend van eenvoudige lijnen tot meer complexe penseelstreken.
  • Hands-On Ervaring: Ga zelf aan de slag met het schrijven van eenvoudige karakters en ervaar de vreugde van het creëren van je eigen kalligrafiewerk. Deze kan je dan ook weer mee naar huis nemen!

Gegevens

Datum:
maart 2
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€19,99
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Confucius Instituut Maastricht

Locatie

Kumulus West
Herbenusstraat 89
Maastricht, Limburg 6211RB Nederland
+ Google Maps
Menu