Teamuitje: Schaapdrijven

team building activity health month sheep herding

Afgelopen zondag bezocht het CIM-team de prachtige omgeving van Vijlen voor een unieke activiteit: schapen drijven! Ter ere van onze Gezondheidsmaand wilde het CIM een evenement organiseren dat draait om gezondheid voor het team. Wat zou beter zijn dan een actieve middag die niet alleen goed is voor je fysieke welzijn, maar ook voor je mentale gezondheid? Schapendrijven zou de perfecte activiteit hiervoor zijn!

Het CIM-team bezocht de vele heuvels van het Heuvelland in Zuid-Limburg, die vol stonden met kleurrijke herfstbomen. We gingen naar een weiland, waar veel schapen op ons wachtten. Na elkaar voorgesteld te hebben aan de lokale herder Paul van Paradijsvogels in Vijlen, was het tijd om de schapen te ontmoeten. De herder legde uit hoe essentieel teamwork is en hoe herdershonden de schapen bij elkaar brengen en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze de richting opgaan die je wilt. Schapen hebben ogen aan de zijkant van hun hoofd, wat betekent dat ze je alleen kunnen zien als je naast ze staat. Interessante informatie, zeker goed om te weten!

Tijd om onze nieuwe kennis van schapen in de praktijk te brengen. We begonnen met een introductie-oefening voor de hele groep waarbij we de kudde schapen naar een ander veld brachten. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst om een competitief element toe te voegen. De groepen moesten de schapen via een vaste route naar een bepaald punt leiden en zo snel mogelijk zijn. Na het bereiken van de bestemming moest je de schapen stoppen en ze een paar seconden stil laten staan. Het blijkt dat schapendrijven verre van eenvoudig is: zodra één dier ontsnapt, volgen de anderen. Toch nam dit niets weg van het plezier, en iedereen was in een vrolijke stemming, lachend en de zachte wollige schapen aaiend.

Na twee uur rennen door de modder was het tijd om afscheid te nemen van de schapen en weer naar binnen te gaan voor een warm drankje en een smakelijk stuk vlaai. We speelden een paar spelletjes, deelden onze gedachten en lachten over grappige momenten. Bijvoorbeeld hoe snel een van de collega’s rende of hoe sommigen met de schapen praatten alsof ze mensen waren.

Naast de fysieke activiteit om onze lichamen te bewegen en de uitdaging om ervoor te zorgen dat de schapen de gewenste richting opgingen, leerde ons team hoe we samen konden werken om de verschillende uitdagingen van de herder te voltooien en dichter bij elkaar te komen in een informele en leuke setting. Door ervoor te zorgen dat iedereen op zijn plek stond en op elkaar lette, was de schapendrijfactiviteit een geweldige oefening om ons teamwork boost te geven! Het was een gedenkwaardige dag en we maakten leuke herinneringen met elkaar.

Menu