Open Dag 8 oktober

Op 8 oktober hield het Confucius Instituut Maastricht een CI Open Dag voor lokale gemeenschap en geïnteresseerden in de Chinese taal & cultuur. Op de dag van het evenement werden door het team verschillende culturele activiteiten georganiseerd, zoals het ervaren van Chinese kalligrafie en een theeceremonie. Deze activiteiten waren een perfecte manier om de Chinese cultuur te laten zien aan studenten, ouders van studenten en anderen. Ook al was het voor sommige studenten de eerste keer dat ze een kalligrafiepenseel vasthielden en leerden hoe ze Chinese karakters moesten schrijven, ze waren open-minded, probeerden het en ze deden het echt geweldig!


Centraal tijdens de kalligrafiesessie stonden de vier karakters van “天下一家”( “One World, One Family”). Deze karakters bevatten de Chinese filosofie die een wereld in harmonie hoog in het vaandel heeft staan. Ook de theeceremonie trok veel kijkers. Een kopje groene thee was erg verfrissend en warm, wat een bijzondere ervaring bracht en het evenement in de herfst een beetje charme gaf.

Naast het deelnemen aan de culturele activiteiten leerden mensen ook meer over de Chinese cursussen en HSK-examens die worden aangeboden door het Confucius Instituut.

We hopen u bij ons volgende event weer te zien!

Menu