INKOM 2022

Welkom nieuwe studenten!

23 augustus j.l., deed het team van het Confucius Instituut mee aan het Cultuurcarnaval festival op #INKOM2022 in Maastricht. Een plek om nieuwe studenten te ontmoeten en welkom te heten in Maastricht.

Het team van CIM introduceerde de Chinese cultuur en haar tradities door middel van workshops over Chinese kalligrafie, Chinees knopen en organiseerde een interactieve quiz in de cultuurhoek, voor studenten om meer te leren over de taal en cultuur van China.

Chinese kalligrafie was het populairst onder de studenten en de studenten konden het karakter kiezen dat ze wilden leren schrijven. Ma Yan, een van onze Chinees docenten, vertelde hen over de betekenis achter het karakter, de geschiedenis en de volgorde van schrijven. Uiteindelijk blije studenten die hun kunstwerken mee naar huis namen om hun studentenkamer mee te versieren!

Bij het Chinees knopen, knoopten leerlingen geluk hangers. Een geluksbrenger voor het nieuwe studiejaar en hun studie in Maastricht.

In de cultuurhoek namen studenten deel aan een quiz om meer te weten te komen over China en zijn cultuur. Voor de winnaars? Chinese thee. 好喝!

We bedanken iedereen voor het meedoen en hopen jullie te zien op ons volgende evenement!

Menu