Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘De droom van de rode kamer’

juni 9 @ 19:00 - 20:30

Gratis

op 9 juni 2022 organiseert het Confucius Instituut Maastricht in samenwerking met Boekhandel Dominicanen een lezing over het boek ‘De droom van de rode kamer’.

De droom van de rode kamer wordt gerekend tot de hoogtepunten van de klassieke Chinese literatuur, het summum van de Chinese romankunst. In tweeduizend bladzijden toont Cao Xueqin de rijkdom van de achttiende-eeuwse adel, die leeft achter rode muren en met behulp van broze banden met de keizer probeert vast te houden aan zijn macht. Maar is die rijkdom misschien uiteindelijk toch niet een illusie? Tot dit boeddhistisch-taoïstische inzicht komt de jonge Baoyu: geboren met een stuk ‘bezielde jade’ in zijn mond, een steen van mythische oorsprong. Zijn liefdesleven vormt de rode draad van het grote familieverhaal. In een fameuze driehoeksverhouding met twee nichtjes leert hij het verschil kennen tussen liefde en huwelijk. Ontnuchterd denkt hij er steeds vaker aan het aardse leven op te geven en als bedelmonnik verder te gaan.

Mark Leenhouts, Silvia Marijnissen en Anne Sytske Keijser werkten twaalf jaar aan de vertaling van dit monumentale boek.

Tijdens deze avond vertellen Silvia Marijnissen en Anne Sytske Keijser u over de totstandkoming van de vertaling van dit meesterwerk en zullen zij in een intieme & interactieve interviewsetting uw vragen beantwoorden.

Programma

18:45 – 19:00 – Inloop

19:00 – 19:45 – Presentatie door Silvia Marijnissen en Anne Sytske Keijser

19:45 – 20:30 – Interview

20:30 – 20:45 – Einde

 

Registreren voor dit event? Dit kan door middel van het invullen van onderstaand registratieformulier*.

*Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Registration Hiking November 2022
Privacy * Door dit vakje aan te vinken, gaat u ermee akkoord dat het Confucius Instituut Maastricht uw persoonsgegevens kan opslaan en verwerken zoals beschreven in ons Privacybeleid.*
reCAPTCHA

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Confucius Instituut Maastricht

Locatie

Boekhandel Dominicanen Maastricht
Dominicanerkerkstraat 1
Maastricht, Nederland
+ Google Maps
Menu