De thee workshop is afgelopen!

Op 19 en 20 November organiseerde CIM 2 online thee workshops, gegeven door dr. Zhou Jihong. De theeworkshops waren erg leerzaam en succesvol!

Allereerst willen we onze oprechte dank uitspreken aan Dr. Zhou Jihong voor het mogelijk maken van de workshop. Ten tweede willen we alle deelnemers bedanken en we hopen dat iedereen veel meer heeft geleerd over thee en de voordelen van thee voor je gezondheid!

Dr. Zhou heeft gepraat over alle verschillende soorten thee, waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt identificeren. Naast het gebruik van thee in het dagelijks leven, liet ze zien dat thee ook wordt gebruikt in veel beauty- en voedingsproducten. De wetenschappelijk genezende eigenschappen van thee, tegen welke ziekte ze effectief zijn en hoe thee wordt gebruikt in de (traditionele) Chinese geneeskunde kwamen ook aan bod. Ze legde uit dat thee en thee-extracten in China al vele jaren door onderzoekers worden gebruikt als medicijn voor de behandeling van verschillende soorten hersen- en hartaandoeningen.

Tijdens de workshop sprak Dr. Zhou over de Gaiwan (盖碗), een speciale theekom, en ze liet iedereen zien hoe en waarom je er een gebruikt. Verder hebben we geleerd dat groene thee helpt bij het oplossen van slaapproblemen en als je buikpijn ervaart, zal je van het drinken van zwarte thee profijt hebben.

We hebben veel nieuwe dingen over thee geleerd, en hopelijk kunnen we Dr. Zhou volgend jaar weer uitnodigen voor een workshop op locatie.

Houd onze media goed in de gaten, want we zullen gedurende November en December meer interessante informatie delen over onze Health months.

Blijf leren en blijf gezond!

  • Confucius Institute Maastricht
Menu