De Chinese Bridge Competitie is terug! De inschrijving is nu geopend.

Na het grote succes vorig jaar van de 20e editie van de Nederlandse Chinese Bridge Competitie, vol getalenteerde jonge taalstudenten en fantastische culturele optredens, zijn we verheugd om dit jaar weer de Chinese Bridge Competitie te organiseren! Na twee jaar online te zijn geweest, zijn we blij dat we eindelijk een evenement op locatie kunnen organiseren in het karakteristieke, bioscooptheater Lumiere in de historische binnenstad van Maastricht.

Dus heb je de wedstrijd vorig jaar gemist? Dit is je kans om je in te schrijven voor de eenentwintigste editie van de ‘Chinese Bridge’ Chinese Proficiency Competition 2022 voor studenten in het Nederlands hoger onderwijs, ook wel 汉语桥比赛 genoemd!

汉语桥比赛 is een internationale Chinese speech-wedstrijd die dient als podium voor culturele en educatieve interactie. Het biedt getalenteerde studenten de mogelijkheid om hun taalvaardigheid te demonstreren en vertrouwen te krijgen in hun spreken. Het is een evenement voor taalstudenten om hun leerervaringen uit te wisselen en te delen. Het geeft ook een opstap richting het bereiken van hun academische of carrièredoelen.

“De afgelopen twee jaar hebben we overal ter wereld een enorme verandering zien plaatsvinden. We vinden daarom dat het thema “天下一家” (One World, One Family) nog steeds relevant en belangrijk is.” zegt onze officemanager Cathérine.

De editie van dit jaar staat gepland op 24 juni 2022, op de prachtige locatie Lumière in Maastricht.

Over de wedstrijd

De wedstrijd is verdeeld in drie onderdelen:

  1. Een toespraak over een onderwerp naar keuze met als thema “天下一家” (One World, One Family), gevolgd door:
  2. Deelnemers krijgen tijdens een Q&A-sessie* vragen over de Chinese taal, cultuur of SDG-onderwerpen.
  3. Een talentenjacht waarin deelnemers worden aangemoedigd om een ​​van hun aan China gerelateerde talenten te demonstreren, zoals Chinese kalligrafie, het voordragen van poëzie, zang, vechtsporten, papier snijden, maskerschilderen, enz. 
*Deelnemers krijgen voor het evenement toegang tot de vragen van de Q&A ronde.

Prijzen

We hebben mooie prijzen te overhandigen!

De deelnemer die eerste eindigt, wordt de winnaar van de Nederlandse finale en heeft de mogelijkheid om naar China te reizen om deel te nemen aan de laatste internationale competitieronde (COVID-beperkingen in behandeling). Daarnaast maken alle deelnemers kans op spannende prijzen, waaronder:

  • Stage lopen bij een internationale organisatie
  • Voucher voor een HSK cursus* naar keuze
  • Andere exclusieve geschenken van onze sponsors
*Wereldwijd te gebruiken bij een Confucius Instituut.

Schrijf je vóór 24 mei* in om je plaats in de wedstrijd veilig te stellen en gebruik deze unieke kans om je Chinese taalvaardigheid op te schalen. En laten we er samen een mooi evenement van maken!

*Lees de Chinese Bridge Competition – entry requirements 2022 voor meer informatie.

Wilt u zich inschrijven? Klik hier!

Menu