De 20e Chinese Bridge wedstrijd!

De Chinese bridgecompetitie is terug!

Na het grote succes van de Chinese Bridge Competitie vorig jaar, hebben we ook dit jaar de eer om de twintigste editie van de ‘Chinese Bridge’ Proficiency Competition voor Nederlandse HBO- en Universitaire Studenten 2021, beter bekend als 汉语 桥 比赛, te mogen organiseren!

Het thema van dit jaar “One World, One Family” is nu, meer dan ooit, belangrijk om bij stil te staan na meer dan 16 maanden van wereldwijde verandering. Wij geloven dat we door middel van onderwijs, innovatie en technologie samen dan ook een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven!

汉语 桥 比赛 is een wereldwijd erkende internationale Chinese spraakwedstrijd die een platform biedt voor culturele en educatieve uitwisseling. Het biedt getalenteerde studenten die werken aan het beheersen van de Chinese taal een kans om hun voortgang te laten zien en vertrouwen te krijgen in spreekvaardigheid, en zo ook een volgende stap te zetten in het nastreven van hun dromen en toekomstige carrières.

De online editie van dit jaar staat gepland voor 15 juli 2021 en wordt live uitgezonden vanuit Maastricht.

De wedstrijd bestaat uit 3 delen:

  • Een toespraak over een zelfgekozen onderwerp rond het thema One World, One Family en een korte zelfintroductie in het Chinees.
  • Een Q & A-ronde waarin deelnemers één vraag wordt gesteld over Chinese taal, Chinese cultuur of SDG-onderwerpen. De wedstrijdvragenbank wordt voor de wedstrijd vrijgegeven aan gekwalificeerde deelnemers.
  • Een talentendemonstratie waarbij deelnemers worden uitgenodigd om een ​​van hun talenten met betrekking tot de Chinese cultuur te delen, zoals Chinese kalligrafie, poëzievoordracht, zingen, vechtsporten, papier knippen, masker schilderen, enz.

In wat nog onzekere tijden zullen zijn, zullen we ons als één familie en zelfs als één wereld op ons online platform verenigen om deze wedstrijd voor een tweede jaar te organiseren. Confucius Instituut Maastricht (CIM) geeft prioriteit aan het welzijn van de deelnemers en zet zich in om er alles aan te doen om een ​​veilige wedstrijdomgeving te creëren.

Schrijf je in voor 17 juni om je plaats in de wedstrijd veilig te stellen en gebruik deze unieke kans om ons je Chinese vaardigheden te laten zien en van elkaar te leren vanuit het comfort van je eigen huis!

Met trost presenteren wij o.a. de volgende prijzen aan onze top deelnemers:

  • Reis naar China voor de finale van de “Chinese Bridge Speech” wedstrijd (Afhankelijk van de COVID maatregelen)
  • Stageplaats (3 maanden) bij de  Sino-Europe Service Desk of LIOF
  • Stageplaats bij de Limburgse startup Eggxpert tijdens de academische jaar 2021-2022
  • Stageplaats bij SEIPA en haar internationale partners
  • Voucher voor een HSK cursus naar keuze
  • Speciale cadeau’s van onze sponsoren
Menu