CIM Summer camp 2023 afterstory

En hoe was je vakantie?

Deze zomer gingen 18 studenten op een CIM-zomerkamp naar Shanghai, Dalian en Beijing. We zijn allemaal erg nieuwsgierig en  enthousiast om te weten wat ze hebben gedaan en hoe ze het hebben ervaren. Hier zijn enkele ervaringen van studenten en hun gedachten over ons zomerkamp:

“Voor mij maakte dit CIM-zomerkamp mijn eerste keer in China onvergetelijk. Ik heb zoveel meer geleerd en gezien dan ik me kon voorstellen en ooit in mijn studieboeken heb geleerd. Ik heb de beste tijd gehad met geweldige mensen terwijl ik de prachtige Chinese cultuur beleefde.”Shirley Verbruggen

“Mijn ervaring met het zomerkamp was een drukke week, maar het was absoluut de moeite waard. We hebben veel verschillende plaatsen kunnen ervaren, zoals de Verboden Stad, de Chinese Muur, geweldige musea en de zee in Dalian. Ik ben zo dankbaar dat ik het zomerkamp heb kunnen meemaken. Als ik kon, zou ik het opnieuw doen.”Puck ten Bokum

“Het was een prachtige reis, ik heb er elke seconde van genoten! Het was goed georganiseerd en we hebben alle hoogtepunten van de steden kunnen zien. Ik heb veel lieve mensen leren kennen en heb een geweldige tijd gehad met de groep en de begeleiders tijdens de activiteiten/lessen en vooral in mijn vrije tijd. Het was een reis om nooit te vergeten!” Jenna de Jong

Ontspannen in het prachtige Shanghai

Het avontuur begon in Shanghai. De eerste dag was een dag voor de studenten om uit te rusten en te wennen aan het warme weer en de tijdzones van hun nieuwe bestemming. Onze studenten pasten zich snel aan aan wat de Chinese mensen zouden doen tijdens warm weer. Zo maakten ze meteen gebruik van zonneschermen en droegen ze draagbare miniventilatoren bij zich, ze hadden meteen de trend te pakken. De nieuwe omgeving kan soms overweldigend zijn, dus de tijd nemen om uit te rusten en de dag op hun eigen tempo door te brengen is erg belangrijk. De volgende dag in Shanghai stond in het teken van natuur, geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Shanghai is een megastad met metronetwerken waar de studenten zich doorheen konden navigeren. Natuurlijk mochten ze de bubble tea in Shanghai niet missen! Een moment nemen in de Yu-tuin, een zen-gevoel ervaren in de Chinese tuin. Langs de Huang Pu-rivier wandelen, foto’s nemen bij de Bund; een onwerkelijk en realistisch gevoel omringt hen, een stad met verleden, heden en toekomst.

De officiële opening in Dalian

Na een bezoek aan de internationale megastad Shanghai vlogen onze studenten naar Dalian, waar het taalonderwijsprogramma van het zomerkamp plaatsvond. In Dalian volgden onze studenten Chinese lessen aan de Dongbei University of Finance and Economics (DUFE) en bezochten ze vele culturele en zakelijke locaties, zoals het Museum voor Traditionele Chinese Kunst, het Museum voor Vechtsporten en Dalian Software Park, waar studenten kennismaakten met de ontwikkeling van de high-tech bedrijven in China vandaag de dag.

Naast het bezoeken van deze plaatsen namen onze studenten ook deel aan interactieve workshops, zoals een theekunstworkshop, een papierknipworkshop, een kalligrafieworkshop en een Taiji-les!

Culturele bezoeken in het bruisende Beijing

Na een week in Dalian te hebben doorgebracht, was het tijd om het zomerkamp af te sluiten met een nieuwe bruisende bestemming: Beijing. Hier bezochten onze studenten vele beroemde culturele en UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals de Grote Muur, het Tian’anmenplein, het Paleismuseum (Verboden Stad), het Zomerpaleis en het Nationaal Stadion. Onze studenten waren ook erg enthousiast over het winkelen op de Zijden Markt, een welvarend winkelcentrum met meer dan 1000 winkels. Hier konden ze iets meenemen om hun herinnering aan hun reis naar China terug te brengen naar Nederland!

Conclusie

De foto’s en video’s die tijdens het zomerkamp zijn gemaakt, zijn de kostbare herinneringen aan hun avontuur. De fotos dienen als herinneringen aan hun groei en de transformerende kracht van buiten hun comfortzone treden. Het is niet gemakkelijk om een nieuwe taal te leren, vooral een taal die geen enkele gelijkenis vertoont met hun moedertaal. Tijdens het zomerkamp zien we onze studenten hun Chinese taal oefenen met de lokale bevolking, dat ze nieuwsgierig zijn naar interculturele communicatie en zien we het zelfvertrouwen dat ze hebben opgebouwd. Ze hebben niet alleen hun Chinese taalvaardigheden verbeterd en de Chinese cultuur in China zelf ervaren, maar ze hebben ook veel over zichzelf geleerd.

Klinkt dit interessant voor jou, of ben je op zoek naar een manier om jezelf verder te ontwikkelen en je Chinese taalvaardigheden te verbeteren? Blijf op de hoogte en doe mee aan ons zomerkamp in 2024. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram en Facebook, zodat je de volgende aanmelding niet mist zomerkamp in 2024!

Subscribe to our newsletter

* indicates required

Intuit Mailchimp

Menu