CIM bezoekt Danhua Chinese School in Rotterdam

Op 18 januari 2020 bezochten Xinxin Wang en Lili Deng, directeuren van Confucius Instituut Maastricht van Hogeschool Zuyd, de Danhua Chinese School in Rotterdam.

De Danhua Chinese School is in 1999 opgericht  en is een van de meest bekende en succesvolle Chinese onderwijsinstellingen in Europa. Het heeft momenteel meer dan 600 studenten en 40 medewerkers.

Tijdens dit bezoek introduceerde CIM zijn achtergrond, met vermelding van de co-oprichting door Dongbei University of Finance and Economics (DUFE) in China en Hogeschool Zuyd in Nederland. Zuyd is de enige hogeschool in Nederland met een bacheloropleiding in ‘’Chinees en Communicatie’’. CIM heeft ook samengewerkt met DUFE om de toepassing van Chinees in het professionele veld te vergroten. CIM’s Chinese bacheloropleiding is meer dan 30 jaar geleden opgericht en heeft veel professionals opgeleid die actief zijn op het gebied van Chinees-Nederlandse uitwisselingen.

Met vergelijkbare doelen, zoals het ondersteunen van lokaal Chinees onderwijs, hoopt CIM de uitwisselingen en samenwerking in het Chinees onderwijs als ook het afnemen van HSK-examens met Danhua te versterken.

Dit biedt studenten Chinees niet alleen de kans om China beter te begrijpen maar ook meer inzicht te krijgen in de samenwerking tussen Nederland en China!

Menu