Laat je vaardigheden en talenten in het Mandarijn zien tijdens de online Chinese Spreekwedstrijd!

Uitdagende omstandigheden vragen om innovatieve en creatieve oplossingen!

Hoewel het onderwijs is verstoord door de verspreiding van het coronavirus, mag dit studenten Chinees er niet van weerhouden hun dromen en toekomstige carrières na te streven. Daarom gaat de 19e Chinese Spreekwedstrijd voor HBO- en universiteitsstudenten op 8 mei 2020 door zoals gepland, maar dan online. Hierdoor is het de eerste online spreekwedstrijd ooit.

In deze onzekere tijden zullen we ons als één familie verenigen op ons online platform om deze prachtige wedstrijd voort te zetten. Het Confucius Instituut Maastricht (CIM) geeft uiteraard prioriteit aan het welzijn van de deelnemers en doet er alles aan om voor iedereen een veilige sfeer te realiseren.

Het thema van dit jaar, One World, One Family, is daarom nu relevanter dan ooit. Wij geloven dat we door middel van onderwijs, innovatie en technologie samen aan een nieuw hoofdstuk kunnen werken.

De Chinese Spreekwedstrijd is een internationale Chinese taalvaardigheidswedstrijd die wereldwijd bekend staat om de culturele en educatieve uitwisseling. Het is een goede gelegenheid om je kennis van de Chinese taal te laten zien en zekerder te worden in het spreken van Chinees. Je hebt bovendien de kans om prijzen te winnen en ontvangt een certificaat van deelname.

Om je professionele ontwikkeling te stimuleren, krijgen de winnaars de unieke kans om ​​stage te lopen bij een bekend internationaal bedrijf of organisatie. Hierdoor kun je praktische werkervaring opdoen. Bovendien biedt het CIM de top 8 studenten ondersteuning met een beursaanvraag binnen 2 jaar.

De online wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Toespraak over een zelfgekozen onderwerp rond het thema One World, One Family en een korte introductie van jezelf in het Chinees.
  2. Culturele kennisquiz: Beantwoord 5 vragen over China en de Chinese cultuur. Een verzameling wedstrijdvragen wordt op een later tijdstip voor de wedstrijd vrijgegeven aan de gekwalificeerde deelnemers.
  3. Talentdemonstratie: Laat één van je talenten zien gerelateerd aan de Chinese cultuur zoals Chinese kalligrafie, voordragen van poëzie, zingen, martial arts, papierknippen, maskers schilderen etc.

Schrijf je in vóór 5 april om je plaats in de wedstrijd te bemachtigen en grijp die unieke kans om ons je Chinese vaardigheden te laten zien en van elkaar te leren! En dat vanuit je eigen woonkamer! Je bent maar één klik verwijderd!

Menu