Bekijk de Nederlandse finale van de 19e Chinese Spreekwedstrijd LIVE Online!

Woon de wedstrijd bij vanuit je eigen woonkamer! Volgende week wordt de Nederlandse finale van de 19e Chinese Spreekwedstrijd als de allereerste Online Chinese Spreekwedstrijd in Nederland gehouden! Dit evenement wordt LIVE uitgezonden op 8 mei om 13:00 uur (GMT +1 Amsterdam).

Met veel enthousiasme stellen wij jullie graag voor aan de 9 deelnemers van dit jaar afkomstig uit Groningen, Leiden, Amsterdam, Delft en Maastricht, die hun Mandarijn taalvaardigheden en Chinese talenten aan jullie zullen laten zien.

CIM zendt de wedstrijd uit via een livestream zodat het publiek kan meekijken en maakt gebruik van Engelse ondertiteling voor niet-Chinese sprekers. Op deze manier kun je je vrienden en familieleden steunen en zelfs je eigen Chinees oefenen door naar de getalenteerde deelnemers te luisteren.

One World, One Family

Wat kun je verwachten? De wedstrijd bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een toespraak over een zelfgekozen onderwerp rond het thema One World, One Family en een korte introductie van de deelnemer in het Chinees.
  • Een vraag-en-antwoordronde: deelnemers beantwoorden één vraag over de samenleving, het dagelijks leven of hun wereldbeeld.
  • Een talentdemonstratie: deelnemers demonstreren een van hun talenten gerelateerd aan de Chinese cultuur zoals Chinese kalligrafie, voordragen van poëzie, zingen, martial arts, Chinees papier knippen, maskers schilderen etc.

 

Er zijn geweldige prijzen te winnen! De eerst prijs is een studiebeurs van één semester in China en je krijgt de kans om mee te doen aan de finale wedstrijd in China*! Bovendien winnen de top 3 kandidaten een stageplek bij een bekende internationale organisatie of bedrijf.

* Vanwege COVID-19 kunnen exacte omstandigheden en situaties afwijken.

Om je plek in het publiek te reserveren, vragen wij je om je van tevoren te registreren om zo de laatste updates en de link naar de live uitgezonden stream te ontvangen op de dag van het evenement. Laat je inspireren door onze deelnemers en moedig ze aan!

Als je vragen hebt over het evenement neem contact op met info@confuciusmaastricht.nl

Menu