Actuele informatie Covid-19

Recent zijn er enkele belangrijke ontwikkelingen omtrent het Covid-19, bijvoorbeeld ten aanzien van besmetting in bepaalde gebieden in Europa, zoals Noord-Italië en vlak over de Duitse grens bij Sittard. Het Confucius Instituut vindt het belangrijk haar studenten en bezoekers goed te informeren over deze situatie en wat dit betekent voor bijv. de lessen.

Welke maatregelen neemt Confucius Instituut Maastricht?

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en volgen onder meer de websites van het RIVM, GGD Zuid-Limburg, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en allerlei nieuwspagina’s nauwgezet maar zien vooralsnog geen reden om het Confucius Instituut (tijdelijk) te sluiten en zullen alle lessen doorgaan zoals gepland. Mochten er bij u omstandigheden ontstaan waardoor u niet in de gelegenheid bent om de lessen bij te wonen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

 

Tips en informatie en over wat te doen in bepaalde situaties

Ik ben net terug uit een besmet gebied, wat moet ik doen?

Als je terug komt uit China (incl. Hongkong en Macau), Zuid-Korea, Iran, Singapore en delen van Noord-Italië, let dan goed op of je geen symptomen krijgt, zoals (lichte) luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en koorts. Voel je je ziek en heb je (lichte) symptomen? Blijf dan uit voorzorg thuis en neem onmiddellijk telefonisch contact op met je huisarts. Als het Covid-19 wordt vastgesteld, geef dit dan zo snel mogelijk door aan ons door.

Ik woon in de grensregio, wat moet ik doen?

Let goed op of je geen symptomen krijgt, zoals luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en koorts. Voel je je ziek en heb je symptomen, neem dan onmiddellijk telefonisch contact op met je huisarts. Als het Covid-19 wordt vastgesteld, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

De GGD adviseert om gesloten ruimten waar veel Duitsers en Nederlanders bij elkaar komen, te mijden. Bekijk ook de speciale pagina van de GGD over Zuid-Limburg en de grensregio.

Met wie kan ik contact opnemen als ik geen huisarts heb?

Neem dan contact op met de GGD Zuid-Limburg, telefoon 088-880 5005.

Ik heb symptomen, wat moet ik doen?

Als je verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je het Covid-19 hebt. Zeker niet als je niet recent in een gebied bent geweest waar het virus breed verspreid is. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.

Als je:

  • koorts en luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) hebt; én de afgelopen twee weken in een land met een wijdverspreide verspreiding van het Covid-19 bent geweest;
  • óf de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe Covid-19;

Wij verzoeken je dringend om dan niet naar het Confucius instituut te komen en onmiddellijk telefonisch contact op te nemen met je huisarts.

 

Welke maatregelen kun je zelf nemen om verspreiding te voorkomen?

Zelf kun je een aantal maatregelen nemen om verspreiding van het Covid-19 te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (en niet in je hand)
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Bekijk de website van het RIVM voor meer informatie over het voorkomen van besmetting.

 

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Landelijk informatienummer: 0800-1351
GGD Zuid-Limburg: 088-880 5005 (8.00-17.00 uur)
Website GGD-Zuid Limburg over nieuw Covid-19
Website RIVM over nieuw Covid-19, veelgestelde vragen (algemeen) of informatie over Zuid-Limburg en de grensregio.
Website Rijksoverheid, veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs.
Website Reisadvies Buitenlandse Zaken
Website Kreis Heinsberg over actuele stand coronabesmetting in grensgebied Duitsland

Menu