HSK seminar 4 november 2021: ‘Oude’ HSK versus ‘Nieuwe’ HSK

HSK, de Chinese Hanyu Shuiping Kaoshi, is een internationale Chinese vaardigheidstest die is opgezet om de Chinese vaardigheid te testen van niet-moedertaalsprekers van het Chinees. HSK is een gestandaardiseerde taalvaardigheidstest zoals TOEFL en IELTS voor Engels en JLPT voor Japans. De HSK-test is in 1989 ontworpen en geïmplementeerd door het Chinese Proficiency Test Center van de Beijing Language and Culture University. De huidige HSK-versie, HSK 2.0, is ontwikkeld door Hankao International en is sinds 2009 in gebruik.

HSK kan worden afgestemd op het Common European Framework of Reference (CEFR), waardoor het eenvoudig is om het Chinese niveau te begrijpen met behulp van het vaker gebruikte A1, A2, etc. framework. Het huidige HSK-systeem kent 6 niveaus.

Zal HSK veranderen?

HSK wordt verhoogd met de toevoeging van HSK-niveaus 7-9, terwijl de stabiliteit van de bestaande 6 examenniveaus behouden blijft. Dit vormt een “drie fasen en negen niveaus” toets beoordelingssysteem. Er vindt geen aanpassing plaats aan het huidige HSK-niveau 1-6. Er is voorlopig geen verandering in de Hanyu Shuiping Kaoshi (Chinese taalvaardigheid toets), maar er zullen de komende jaren enkele nieuwe Chinese taalvaardigheidsnormen worden geïntroduceerd. De meer geavanceerde niveaus 7-8-9 zullen in de toekomst worden toegevoegd.

Het officiële antwoord van Hankao International is: ‘De HSK-test zal de ontwikkeling van de HSK Advanced 7-9-test verlengen met als uitgangspunt de stabiliteit van de HSK 1-6-test te waarborgen. Het is momenteel in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op de Chinese testservicewebsite en de officiële Hankao International-media, onder voorbehoud van officiële informatie.

Nieuwe HSK 3.0

HSK 3.0 introduceert vaardigheidsniveaus. Niveaus 1-2-3 zijn elementair Chinees. Niveaus 4 en 5 zijn gemiddeld niveau. 6 wordt beschouwd als gemiddeld tot gevorderd niveau. Vanwege toekomstige ontwikkelingen op het gebied van handel, economie en diplomatie is een meer gevorderd niveau Chinees vereist voor studenten om volledige vaardigheid te hebben. De meest geavanceerde en nieuwe niveaus 7-8-9 zullen in de toekomst worden toegevoegd. In het komende jaar zullen enkele nieuwe Chinese taalvaardigheidsnormen worden ingevoerd.

HSK-niveaus 1-6: worden ze moeilijker?

Niet noodzakelijk. Vanwege de verhoogde normen is er een veelvoorkomend misverstand dat de nieuwe HSK moeilijker zal zijn, hoewel dit speculatie is die Hankao International nooit heeft bevestigd.

Concluderend zullen HSK-niveaus 7-8-9 worden toegevoegd aan het bestaande HSK-systeem. Er verandert niets aan de huidige HSK-niveaus 1-6. Alle vereisten die online te vinden zijn voor de nieuwe HSK-niveaus zijn niet bevestigd. Niets is officieel tot nadere bevestiging.

We houden iedereen op de hoogte zodra we meer weten van Hankao International.Ons nieuwe cursusrooster staat online!

Registreren voor de cursussen van maart is nu mogelijk.

Klik Hier

CIM’s jaarlijkse event staat weer voor de deur!

Een seminar over innovatie in online educatie.

Voor meer informatie en registratie:

Klik hier